19
tir, okt

Den kloge jæger

Den kloge jæger

Alkohol
Tekst type
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

En gammel jæger gik ind i en bar og begyndte at prale om sine evner som jæger. Manden var utvivlsomt en god skytte, det var der ingen diskussion om.

Men da han sagde, at de blot kunne give ham bind for øjnene, så ville han kunne genkende ethvert dyreskind blot ved at føle på det, og hvis han kunne finde kuglehullet i skindet, så ville han også kunne fortælle med hvilken kaliber riffel, dyret var skudt med.

Det var for meget for de øvrige gæster på baren og snart var der en hidsig diskussion i gang. Så sagde jægeren, at han var villig til at vædde en omgang drinks om det.

Gæsterne tog imod væddemålet og han fik bind for øjnene og de viste ham det første skind. Efter at have følt på det et øjeblik sagde han:
- Rådyr.

Derefter fandt han skudhullet og sagde:
- Skudt med en kaliber 22 riffel.

De andre kunne ikke fatte det, for han havde ret og diskussionen fortsatte endnu vildere end før. Da nogen sagde, at han måtte have kigget, sagde han, at han ville gøre det igen. Han ville sætte alle de drinks, de havde købt til ham før mod lige så mange flere på, at han kunne gøre det igen.

Han fik bind for øjnene igen, og de var meget grundige denne gang og én fandt et nyt skind frem. Han brugte lidt længere tid denne gang og sagde så:
- Bjergløve. Han fandt skudhullet og sagde:
- Kaliber 308

og han havde ret igen. Det var som at smide benzin på et bål og han måtte demonstrere det igen og igen, og hver gang fik han en omgang drinks. Til sidst vaklede han hjemad, kanonfuld og gik i seng.

Den næste morgen vågnede han, så sig i spejlet, og så at han havde et kæmpestort blåt øje. Han sagde til sin kone:

- Hør, jeg ved godt, at jeg var fuld i går, men ikke så fuld at jeg ikke ville have vidst, at jeg havde været oppe at slås i baren. Så hvor fik jeg det det her blå øje fra?

Hans kone svarede vredt:

- Af mig selvfølgelig!

- Jamen, hvad havde jeg gjort, spurgte han.

Hun svarede:

- Du gik i seng og lagde din hånd ned i mine trusser. Så ragede du lidt rundt og sagde til sidst i en triumferende tone:

- Stinkdyr, dræbt med en økse!

Web4sjov.dk på Facebook

 

Hvis du synes godt om web4sjov.dk?